Quantcast

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο

Μια φορητή συσκευή αποθήκευσης βοήθησε τους αστυνομικούς, ώστε να ταυτοποιήσουν τους εμπλεκόμενους, στην επίθεση με θύμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το μεσημέρι της 18ης Φεβρουαρίου ένας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε την αστυνομία και είπε ότι είχε αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο μία φορητή συσκευή αποθήκευσης στην οποία υπήρχαν βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη όπου φαίνονταν ποια άτομα βγήκαν και έκαναν την επίθεση.

Ένας αστυνομικός πήγε στο σημείο και πράγματι βρήκε τη συσκευή η οποία μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Μέσα στη συσκευή, υπήρχαν 15 βίντεο στα οποία φαίνονται δύο οργανωμένοι - σύμφωνα με τις αρχές - οπαδοί να δίνουν εντολές ώστε να γίνει η επίθεση στα ΜΑΤ έξω από το γήπεδο του βόλεϊ.

Τα δύο ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μοίρασαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και τις μολότοφ στους υπόλοιπους και έδωσαν το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα επεισόδια..

Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο, που δείχνει την πορεία των οπαδών λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή στον αστυνομικό, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται η πορεία δεκάδων δικύκλων και τουλάχιστον 4 οχημάτων προς το γήπεδο πριν τον αγώνα βόλεϊ.

Δείτε το βίντεο: