Quantcast

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στη διάρκεια της εφόδου στο Columbia

Οι διαδηλώσεις στα αμερικάνικα πανεπιστήμια έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ βρίσκονται σε «πόλεμο» μετά τις διαδηλώσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες μέρες, απ' άκρη σ' άκρη, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες, βρέθηκαν αντιμέτωπες με σκηνές βίας και αναταραχής.

Εντάσεις, συλλήψεις, χημικά εναντίον φοιτητών, συμπλοκές μεταξύ φιλοϊσραηλινών και φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών, ήταν το σκηνικό. Όμως δεν ήταν μόνο αυτά, αφού όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες, ένας αστυνομικός από το τμήμα της Νέας Υόρκης πυροβόλησε κατά λάθος με το όπλο του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια την Τρίτη. Όπως ανέφερε το CBS News, επικαλούμενο το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η New York Post ανέφερε για το περιστατικό πως η σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού κατέληξε σε τοίχο λίγα μέτρα μακριά, επικαλούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Ο αστυνομικός, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε, πλησίαζε σε ένα οδόφραγμα στον πρώτο όροφο του κτιρίου Χάμιλτον όταν το όπλο του, το οποίο χρησιμοποιούσε σαν φακό, εκπυρσοκρότησε, ανέφερε η αστυνομία. Ο πυροβολισμός καταγράφηκε στην κάμερα σώματος του αστυνομικού, η οποία παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Το επεισόδιο δεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέχρι την Πέμπτη, όταν ο τοπικός ειδησεογραφικός οργανισμός «The City» έκανε λόγο, σε σχετικό ρεπορτάζ, για πυροβολισμό στο Χάμιλτον στη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.