Αιχμές Μέρκελ για την Τουρκία λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής

«Αναφορικά με τις δημοκρατικές μας αξίες...
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξήρε την Τουρκία σήμερα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα των προσφύγων, ωστόσο επισήμανε τη μεγάλη της ανησυχία σχετικά με την κατάρρευση του κράτους δικαίου, ενώ εξέφρασε τη στήριξή της στο ενδεχόμενο μείωσης της ευρωπαϊκής προενταξιακής βοήθειας προς την Άγκυρα.

«Αναφορικά με τις δημοκρατικές μας αξίες, οι εξελίξεις στην Τουρκία ήταν πολύ αρνητικές. Δεν συλλαμβάνονται μονάχα Γερμανοί πολίτες, αλλά και το κράτος δικαίου στην Τουρκία βρίσκεται στη λάθος κατεύθυνση. Ανησυχούμε παρά πολύ για αυτό. Και εγώ θα στηρίξω τη μείωση της προενταξιακής βοήθειας» υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης προσερχόμενη στη Σύνοδο της ΕΕ.

«Θα καταστήσω επίσης σαφές ότι η Τουρκία κάνει σπουδαία δουλειά στο προσφυγικό και ότι εμείς έχουμε υποχρεώσεις βάσει της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας. Υποσχεθήκαμε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια επιπροσθέτως των 3 δισεκατομμυρίων για την καταβολή των οποίων έχουμε ήδη δεσμευτεί. Πρέπει να εκπληρώσουμε αυτήν την υπόσχεση» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ