Quantcast

Βιρτζίνια: Συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιρατσιστές - Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολιτεία των ΗΠΑ - Οδομαχίες στο Σάρλοτσβιλ - Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παρέμβαση Τραμπ. Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε σε διαδηλωτές.
Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν χθες στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς και από την πτώση ενός οχήματος σε πεζούς που διαδήλωναν, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Μια 32χρονη γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας, ενώ πρόσθεσε πως οι τραυματισμοί κυμαίνονται από απειλητικοί για την ζωή έως και ήσσονος σημασίας.

FBI και αστυνομία θα διεξάγουν έρευνες για το ξέσπασμα βίας στο Σάρλοτσβιλ

Αλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση ελικοπτέρου της αστυνομίας, που επιτηρούσε τη διαδήλωση.

Χάος στο Σάρλοτσβιλ, όταν Ι.Χ έπεσε πάνω σε πλήθος, που διαδήλωνε κατά συγκέντρωσης ακροδεξιών οργανώσεων, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή της η 32χρονη και άλλα 19 άτομα  να τραυματιστούν.

Ο άνδρας, οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο πλήθος, συνελήφθη τόνισε ο Τόμας και η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως υπόθεση ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για τον 20χρονο Τζέιμς Άλεξ Φιλντς.



Οι εικόνες από τα ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο είναι συγκλονιστικές.



Το όχημα προσκρούει στο πίσω μέρος ενός άλλου αυτοκινήτου και στη συνέχεια ο οδηγός του σκορπά τον τρόμο και τον θάνατο.

«Περπατούσαμε στον δρόμο όταν ένα αυτοκίνητο, μαύρο ή γκρι, έπεσε πάνω μας. Παρέσυρε όλο τον κόσμο. Κατόπιν έκανε όπισθεν τραυματίζοντας και άλλους», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.



Και συμπλήρωσε: «Ένα κορίτσι που κείτεται στο έδαφος έχει ακρωτηριαστεί. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια, σκόπιμα έκανε όπισθεν».

Είχαν προηγηθεί άγριες συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να επιβάλλει την τάξη. Στα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συμπλοκές, εκτοξεύσεις αντικειμένων, χτυπήματα με γκλομπ συνέθεταν το σκηνικό, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.



Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

Ο Τραμπ για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια: Καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται