Έξι τα θύματα της έκρηξης στο Παρίσι

Έξι νεκρούς ανέσυραν οι διασώστες από τα ερείπια του τετραώροφου κτιρίου που κατέρρευσε μετά από έκρηξη. Αναμεσά τους τρία παιδιά. (VIDEΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου σε προάστιο του Παρισιού εξαιτίας έκρηξης που οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν έως τώρα τα πτώματα τριών παιδιών και τριών ενηλίκων από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας των τεσσάρων ορόφων στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι διασώστες συνεχίζουν την αναζήτηση εγκλωβισμένων στα ερείπια της πολυκατοικίας εκτιμώντας όμως ότι επιζώντες μπορούν να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα εντός ενός χρονικού διαστήματος 12 έως 24 ωρών από τη στιγμή της κατάρρευσης η οποία έγινε χθες Κυριακή στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζανόβ που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, ανέφερε ότι η έκρηξη προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από διαρροή φυσικού αερίου.

Επιπλέον, οι τραυματίες ανέρχονται γύρω στους 12 και οι τέσσερις φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένοι και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.Εκπρόσωπος της νομαρχίας έκανε λόγο για μια «ισχυρή υπόθεση» προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ μία πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο.«Πραγματοποιούνταν εργασίες αερίου στην περιοχή» ανέφερε ο διοικητής Πλούς, χωρίς ωστόσο να συνδέσει προς το παρόν το γεγονός αυτό με την έκρηξη.

«Είχαν σκάψει το πεζοδρόμιο κάτω ακριβώς από το κτίριο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριλίν Ιβόν, μία κάτοικος της περιοχής που είναι πεπεισμένη ότι οι εργασίες συνδέονται με την έκρηξη.

«Δεδομένης της ισχύος της έκρηξης, δεν πρόκειται για φιάλη υγραερίου, είναι σίγουρο!» τόνισε η 49χρονη γυναίκα.
Εικόνες από το κτίριο που βρίσκεται στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.