Ερντογάν: Αν επανεκλεγώ θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

Η έκτακτη ανάγκη στην Τουρκία ισχύει από τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. «Δεν σημαίνει ότι την καταργούμε πλήρως. Θα επανέλθει αν χρειαστεί σε περίπτωση τρομοκρατίας», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει από τον Ιούλιο του 2016 θα αρθεί αν επανεκλεγεί στις 24 Ιουνίου, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα επιβληθεί και πάλι αν η χώρα αντιμετωπίσει και άλλες απειλές.

«Αν συνεχίσω αυτή την αποστολή και μετά τις 24 Ιουνίου, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι, Θεού θέλοντος, να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ερντογάν σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο 24 TV.

«Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι την καταργούμε πλήρως ώστε να μην επανέλθει. Θα πάρουμε όσο αυστηρά μέτρα χρειαστεί ξανά σε περίπτωση τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, στον οποίο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στον ίδιο και στην κυβέρνηση του να παρακάμπτουν το κοινοβούλιο κατά την έγκριση νέων νόμων και να αναστέλλουν δικαιώματα και ελευθερίες.

Να θυμίσουμε ότι κηρύχθηκε λίγο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και από τότε παρατείνεται κάθε τρεις μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας – Ξεκινάμε έρευνες στην Κύπρο

Αποκάλυψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας: Στη Θράκη ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας