Quantcast

Για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης συμφώνησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Η συνάντηση στη Βιέννη ήταν πολύωρη και έγινε υπό την αιγίδα του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, Μάθιου Νίμιτς.
Τις προσπάθειές τους, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, συμφώνησαν να συνεχίσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ κατά τη διάρκεια πολύωρης εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν σήμερα από κοινού στην τρίτη έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, Μάθιου Νίμιτς.

Η από κοινού συνάντηση των τριών, είχε αρχίσει στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ακολούθησε το μεσημέρι κοινό γεύμα εργασίας στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών, για να συνεχιστεί κατόπιν και να ολοκληρωθεί στις 17.40 ώρα Ελλάδας, χωρίς κατόπιν να υπάρξουν κάποιες δηλώσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε αμέσως μετά από τη Βιέννη επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Ανακοίνωση για τη σημερινή συνάντηση του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Matthew Nimetz, με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Ο κ. Matthew Nimetz, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε σήμερα από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Dimitrov, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.