Ισραήλ: Ερευνα του στρατού για τους δράστες του φόνου εποίκου στη Δυτική Όχθη

Ο Ισραηλινός σκοτώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ αφού δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ όπου διέμενε.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει εντατική έρευνα και έχει αυξήσει τους ελέγχους στους δρόμους του βόρειου τμήματος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τους δράστες του φόνου ενός Εβραίου εποίκου.

Ο Ισραηλινός αυτός, ο ραβίνος Ραζιέλ Σεβάχ, σκοτώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ αφού δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ όπου διέμενε. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού, στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 22 χτυπήματα από σφαίρες.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας με τη στήριξη των ειδικών δυνάμεων προχωρούν σε ελέγχους στην περιοχή της επίθεσης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του στρατού.

Οι Παλαιστίνιοι που εισέρχονται και εξέρχονται από τα χωριά που βρίσκονται κοντά στη Ναμπλούς υποβάλλονται σε «ελέγχους ασφαλείας», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ Εβραίοι έποικοι έριξαν πέτρες εναντίον αυτοκινήτων Παλαιστινίων στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

Το 35χρονο θύμα του φόνου πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια μέσω του κινητού του τηλεφώνου, μια κλήση που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν επεσήμανε χθες το βράδυ σε ανακοίνωσή του ότι είναι «βέβαιος» πως «οι δυνάμεις ασφαλείας θα συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης αυτής για να τους προσάγουν στη δικαιοσύνη και ότι θα εμποδίσουν την ενίσχυση της τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του ο Γιόαβ Γκάλαντ, υπουργός Στέγασης του Ισραήλ, πρότεινε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού σε αντίποινα για τον φόνο «την καταστροφή των σπιτιών των τρομοκρατών που σκοτώνουν εν ψυχρώ Ισραηλινούς και την απέλαση των οικογενειών τους στη Συρία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ