Quantcast

Λάβρος ο Ερντογάν κατά ΟΗΕ για Συρία: Να πάνε να χαθούν οι αποφάσεις σας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρή επίθεση του Τούρκου προέδρου κατά του Οργανισμού εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης για εφαρμογή κατάπαυσης πυρός στη Συρία, ώστε να γίνει δυνατή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Λάβρος κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης για εφαρμογή κατάπαυσης πυρός στη Συρία, ώστε να γίνει δυνατή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Οι εξελίξεις στην ανατολική Γούτα δεν είναι από αυτές που μπορεί κάποιος να τις αποδεχθεί εύκολα. Δεν συμβαδίζουν με την ανθρωπιά. Παίρνουν αποφάσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Να πάνε να χαθούν οι αποφάσεις σας. Τι σχέση μπορεί να έχει με την ανθρωπιά μια απόφαση που δεν εφαρμόζεται; Εσείς προσπαθείτε να ξεγελάσετε την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Ο Ερντογάν επέκρινε και τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας λέγοντας ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους “5”» και ότι «μετά το B’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι λες και κοροϊδεύουν την ανθρωπότητα».

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τον Οργανισμό Ηνωμένεων Εθνών έρχονται μόλις λίγες ώρες αφότου η Αθήνα ζήτησε από τον επικεφαλής του να μεσολαβήσει στην Τουρκία για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.