Quantcast

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ στον Τζούλιαν Ασάνζ

Συνέντευξη από τον Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, πήρε ο Τζούλιαν Ασάνζ, στην πρώτη εκπομπή του “The world tomorrow”
Συνέντευξη από τον Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, πήρε ο Τζούλιαν Ασάνζ, στην πρώτη εκπομπή του “The world tomorrow” (ο Κόσμος αύριο) που μεταδόθηκε σήμερα από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία – καθώς ο Ασάνζ βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό- ενώ ο Νασράλα μιλούσε "από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο", διευκρίνισε ο δημιουργός του WikiLeaks.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Δαμασκού, ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και δήλωσε πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να ευνοήσει το διάλογο αλλά η αντιπολίτευση της Συρίας δεν βοηθά. "Έχουμε εξαρχής να κάνουμε με ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να κάνει μεταρρυθμίσεις και είναι έτοιμο για διάλογο. Η αντιπολίτευση όμως δεν είναι έτοιμη για διάλογο, δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που θέλει είναι να ρίξει το καθεστώς. Αυτό είναι ένα πρόβλημα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νασράλα.

Επιπλέον, ο ηγέτης αναφέρθηκε στο Ισραήλ, λέγοντας ότι δεν υφίσταται ως νόμιμο κράτος , καθώς εδραιώθηκε χάρη στην καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και περιουσίας. « Αν εγώ εγκατασταθώ με την βία στο σπίτι σας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει δικό μου ποτέ, ούτε σε 50 ούτε σε 100 χρόνια» δήλωσε με έμφαση.

Ο Νασράλα τάχθηκε υπέρ ενός Παλαιστινιακού κράτους «όπου Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι θα ζουν ειρηνικά» ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι συντηρούν την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύρραξη λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Ο Ασάνζ βρίσκεται υπό κατ' οίκον περιορισμό περιμένοντας την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων, για την οποία δηλώνει αθώος