Οι Τούρκοι «αγνοούν» το επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω – Γιλντιρίμ: Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό

Η Τουρκία διαψεύδει το περιστατικό μέσω πηγών από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Άγκυρα. Ούτε ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε βουλευτές του AKP.
Η Τουρκία διαψεύδει σύμφωνα με την Χουριέτ την ύπαρξη περιστατικού με ελικόπτερο στη Ρω. Η διάψευση μάλιστα έρχεται μέσω πηγών από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπιναλί Γιλντιρίμ διαψεύδει το περιστατικό, ενώ τα Τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα ο εκδοτικός όμιλος Dogan κάνει πλήρη αναφορά στο εν λόγω θέμα.

Το CNN Turk κάνει λόγο για «προειδοποιητικά πυρά Ελλήνων στρατιωτών επικαλούνται τα Ελληνικά ΜΜΕ», ενώ από την πλευρά της η Hurriyet αναφέρει ότι «το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει τους ελληνικούς ισχυρισμούς». Ουσιαστικά η Hurriyet προσπαθεί να «χαμηλώσει» τους τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε βουλευτές του AKP αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό. Τέλος όπως τόνισε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε στην ιστοσελίδα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε το δημοσίευμα της Hurriyet: