«Πανστρατιά» Τραμπ για Β. Κορέα: Αληθινή απειλή για τον κόσμο

«Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους», ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα της Βόρειας Κορέας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως είναι σε εγρήγορση, καθώς είχε τηλεφωνική επικοινωνία, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αμερικανού Προέδρου και της Γερμανίδας καγκελαρίου βρέθηκε η Βόρεια Κορέα.

Την Τετάρτη κάλεσε τους γερουσιαστές στον Λευκό Οίκο για να τους ενημερώσει.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε πρόσθετες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα είναι μία αληθινή απειλή για τον κόσμο

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να προετοιμαστεί για να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των προγραμμάτων της για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πριν παρακαθίσει σε γεύμα με πρεσβευτές κρατών-μελών του Σ.Α.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επέκρινε εξάλλου το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν αντέδρασε μετά την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, την ευθύνη για την οποία η Ουάσινγκτον επιρρίπτει στη Δαμασκό, κάτι το οποίο ο Ρεπουμπλικάνος χαρακτήρισε «μεγάλη απογοήτευση».

«Το status quo στη Βόρεια Κορέα είναι επίσης απαράδεκτο και το Συμβούλιο πρέπει να προετοιμαστεί να επιβάλει πρόσθετες και ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών (όπλων) και βαλλιστικών πυραύλων», συνέχισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια αληθινή απειλή για τον κόσμο, είτε θέλουμε να μιλάμε για αυτήν είτε όχι. Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους», συμπλήρωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Μέρκελ

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Σύσσωμη η γερουσία στον Λευκό Οίκο για ενημέρωση για τη Βόρεια Κορέα

Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης κάλεσαν σύσσωμη την γερουσία να παρευρεθεί την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο σε μια ενημέρωση για την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, ανέφεραν σήμερα ανώτερα βοηθητικά στελέχη της Γερουσίας.

Και οι 100 γερουσιαστές έχουν κληθεί για να παραστούν στην ενημέρωση της αμερικανικής προεδρίας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, τον διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI), Νταν Κόουτς και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζο Ντάνφορντ.

Ενώ τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη μεταβαίνουν τακτικά στο Καπιτώλιο για να ενημερώσουν τα μέλη του Κογκρέσου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας, δεν είναι σύνηθες όλα τα μέλη της Γερουσίας να καλούνται σε μια τέτοια ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την αυξανόμενη ανησυχία τους για την ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, αλλά και τις απειλές της Πιονγιάνγκ για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ασιατική περιοχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, επέκρινε την «συνεχή επιθετικότητα» της Βόρειας Κορέας και δήλωσε πως οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Η ενημέρωση των γερουσιαστών θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα), 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Τα στελέχη τόνισαν πως συνεργάζονται με τον Λευκό Οίκο για να οργανώσουν μια παρόμοια ενημέρωση για τα μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων.


Tύμπανα πολέμου στην Κορεατική Χερσόνησο – Νέες απειλές από Β. Κορέα

«Κόκκινος» συναγερμός στην Κορεατική Χερσόνησο: Κλιμακώνει τις απειλές η Πιονγιάνγκ – Σε ετοιμότητα ΗΠΑ, Ιαπωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία Σι Τζινπίνγκ - Τραμπ για τη Β.Κορέα