Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αν πάτε στη Βόρεια Κορέα, ετοιμάστε την κηδεία σας

Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι επιπέδου 4 και προειδοποιεί τους Αμερικανούς πως οποιοδήποτε ταξίδι στην περιοχή κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Βόρεια Κορέα. Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι επιπέδου 4 και προειδοποιεί τους Αμερικανούς πως οποιοδήποτε ταξίδι στην περιοχή κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι Αμερικανοί που θα ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα καλούντα να «προετοιμαστούν για το χειρότερο» και να αφιερώσουν χρόνο για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της... κηδείας τους!

Β. Κορέα για Τραμπ: Τον τρομάζει η δύναμή μας και γαβγίζει σαν λυσσασμένος σκύλος

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση τους καλεί να συζητήσουν πριν το ταξίδι τους ένα πλάνο με τους οικείους τους σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, την φροντίδα κατοικιδίων και την τύχη των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί ότι μπορεί η σουηδική πρεσβεία στη Βόρεια Κορέα να βρίσκεται υπό την προστασία των ΗΠΑ, οι αξιωματούχοι της χώρας όμως δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν βοήθεια στους Αμερικανούς που θα την χρειαστούν.

Στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας με την Βόρεια Κορέα το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετήσει επίσης χώρες όπως το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Λιβύη και η Σομαλία.

Πηγή: enikos.gr