Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια μετακινήσεις για την κινεζική Πρωτοχρονιά

Αντίστροφη μέτρηση για την περίοδο εορτασμού της Γιορτής της Άνοιξης, από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου
Περίπου 2,98 δισεκ. μετακινήσεις αναμένονται την περίοδο εορτασμού της Γιορτής της Άνοιξης, από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου,  με βάση ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Ο αριθμός τους είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν της περυσινής χρονιάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το εύρος των μετακινήσεων που θα γίνουν με χερσαία μέσα μεταφοράς αναμένεται να φθάσει τα 2,48 δισεκ., αυξημένος κατά 1,6% σε σχέση σε πέρυσι, ενώ τα ταξίδια με τρένο πιθανόν να φθάσουν τα 389 εκατ. την περίοδο αυτή, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αεροπορικές μετακινήσεις πιθανόν να φθάσουν τα 65 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά 10% σε ετήσια βάση, με τις μετακινήσεις δια θαλάσσης να αγγίζουν τα 46 εκατ., αυξημένες κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την NDRC.

Οι αρμόδιες αρχές είναι έτοιμες να διαχειριστούν την υψηλή επιβατική κίνηση, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές της χώρας, επιβαρύνοντας σημαντικά το δίκτυο μεταφορών.

Η Γιορτή της Άνοιξης ή το Κινεζικό Νέο Έτος, πέφτει φέτος στις 16 Φεβρουαρίου. Για τους Κινέζους είναι η πιο σημαντική αφορμή για να ξαναβρεθούν με τις οικογένειές τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ