Συγκλονίζει το βίντεο από επίθεση του ισραηλινού στρατού

Νύχτα τρόμου στον παλαιστινιακό θύλακα. Περισσότεροι από 100 νεκροί μέσα σε 24 ώρες. (VIDEO)
Νύχτα τρόμου έζησαν χθες οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Οι Παλαιστίνιοι ανέφεραν ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ τις βράδυνες ώρες χτυπήθηκαν περισσότερα από 70 σημεία στην περιοχή. Οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 1.200.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τα κύρια παλαιστινιακά κινήματα, μεταξύ των οποίων η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ, είναι «έτοιμα (να συμφωνήσουν) σε μια ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών». Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χαμάς έχει διαψεύσει αυτή την πληροφορία.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε βίντεο από την επιχείρηση του στρατού στη ΓάζαΜε χτύπημα σε παιδική χαρά έληξε η εκεχειρία

Τα πυρά του ισραηλινού στρατού χτύπησαν τον μοναδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές στον παλαιστινιακό θύλακα. Η παροχή ρεύματος στη Γάζα ήταν ήδη περιορισμένη, καθώς εξαιτίας των εχθροπραξιών έχουν καταστραφεί οι γραμμές παροχές από το Ισραήλ.

Όπλα σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα

Σήμερα, τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από οβίδες του πυροβολικού του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα 13 θύματα, όλοι τους πολίτες, σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον κατοικιών στην Τζαμπαλίγια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα πέντε Παλαιστίνιους μαχητές σε μία σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός.

Βίντεο του BBC δείχνει την καταστροφή ενός κτιρίου στη Γάζα, στο οποίο βρίσκονταν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Αqsa.Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι το ένα δέκατο των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και βρίσκονται σε αναζήτηση ενός ασφαλούς καταφυγίου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τα ισραηλινά πυρά έχουν πλήξει νοσοκομεία, σχολεία, καθώς και κτίρια του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει από χθες προειδοποιήσει ότι η επιχείρηση στη Γάζα ενδέχεται να κρατήσει για πολύ μεγάλο διάστημα, σίγουρα πάντως ο στρατός δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν καταστραφούν όλες οι σήραγγες που οδηγούν στο Ισραήλ.

Δέκα ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Δευτέρα και πλέον ο αριθμός των νεκρών από την πλευρά του Ισραήλ έχουν φτάσει τους 53.

Εξάλλου, δημοσκόπηση στο Ισραήλ δείχνει ότι οι Ισραηλινοί Εβραίοι στηρίζουν απόλυτα την στρατιωτική επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας. Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 3% με 4% θεωρεί ότι οι επιθέσεις του στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα είναι υπερβολικές.