Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Στο επίκεντρο η οικονομική συνεργασία ΗΠΑ - Κίνας και η Β. Κορέα

Ο Κινέζος πρόεδρος έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας για την επίλυση των ανοιχτών οικονομικών και εμπορικών προβλημάτων, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη καλλιέργειας κατάλληλων συνθηκών για έναρξη συνομιλιών με τη Β. Κορέα ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία κι έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας για την επίλυση των ανοιχτών οικονομικών και εμπορικών προβλημάτων με εποικοδομητικό τρόπο.

Ο Κινέζος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ του εκατέρωθεν ανοίγματος των αγορών και της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Σι αναφέρθηκε και στην ανάγκη που υπάρχει για την καλλιέργεια κατάλληλων συνθηκών ως προς την έναρξη συνομιλιών αποκλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, δίνοντας έμφαση στο θέμα της ενότητας, σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση CCTV.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από 20 χώρες συναντώνται σήμερα στο Βανκούβερ, όπου και πραγματοποιείται διεθνής διάσκεψη, με αντικείμενο τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας. Στόχος της διάσκεψης αυτής, είναι η κλιμάκωση της διεθνούς διπλωματικής και οικονομικής πίεσης που ασκείται στην Πιονγιάνγκ, για τον τερματισμό της ανάπτυξης του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ