Το συγκλονιστικό τέλος Κροάτη στρατηγού μπροστά στην κάμερα: Αυτοκτονεί με δηλητήριο μόλις ακούει την ποινή του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 72χρονος φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας» πριν βγάλει από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και καταπιεί το περιεχόμενο. Λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο. Αποτυπώνει «τη βαθιά ηθική αδικία» που διαπράττει το δικαστήριο της Χάγης δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας.
Πέθανε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, που κατά τη διάρκεια της δίκης ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (TPIY) στη Χάγη έξι πρώην ηγετών και στρατιωτικών αρχηγών των Κροατών της Βοσνίας ήπιε δηλητήριο , μετά την επιβεβαίωση της καταδίκης του σε κάθειρξη 20 ετών.

Η δίκη είχε διακόπηκε  όταν  ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, έβγαλε απο την τσέπη του ένα φιαλίδιο και καταπιεί το περιεχόμενο, φωνάζοντας «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας». 

Ο δικηγόρος του δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο πελάτης του «πήρε δηλητήριο».«Ένας από τους έξι κατηγορουμένους στη δίκη (…) απεβίωσε σήμερα στο νοσοκομείο HMC της Χάγης, όπου μεταφέρθηκε αφού ήπιε «κάποιο υγρό στην αίθουσα της δίκης. Σύντομα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε» δήλωσε ο Νενάντ Γκολτσέβσκι, εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε ότι η «ενέργεια» του Πράλγιακ, ο οποίος δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του, αποτυπώνει «τη βαθιά ηθική αδικία» που διαπράττει το δικαστήριο της Χάγης.

«Η ενέργειά του της οποίας όλοι μας γίναμε μάρτυρες σήμερα αποτυπώνει κυρίως τη βαθιά ηθική αδικία προς τους έξι Κροάτες της Βοσνίας» η καταδίκη των οποίων επικυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως επίσης και «σε βάρος του λαού της Κροατίας» τόνισε ο Πλένκοβιτς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Πράλγιακ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για την κατηγορία της εθνοκάθαρσης.