Quantcast

Zeitung: Η χρεοκοπία της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει - O Eρντογάν θα επιβάλει capital controls

Η Ελβετική εφημερίδα θεωρεί ντε φάκτο την χρεοκοπία της Τουρκίας ενώ το Bloomberg αναφέρει ότι οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην τουρκική οικονομία.
Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για τις αρνητικές προοπτικές της τουρκικής οικονομίας. Για «διαδικασία χρεοκοπίας που έχει ήδη ξεκινήσει» κάνει λόγο γερμανός οικονομολόγος στην εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung, ενώ το Bloomberg προειδοποιεί ότι οι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται όλο και πιο αρνητικοί στο ενδεχόμενο μίας νέας νίκης Ερντογάν.

Zeitung: Η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει

O οικονομολόγος Russel Napier θεωρεί ότι η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει, γράφει η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung.

O Ρ.Τ. Eρντογάν δεν θα αργήσει να επιβάλει capital controls και να επιδιώξει ανάπτυξη με χαμηλά επιτόκια, πράγμα που σημαίνει de facto χρεοκοπία.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης έχουν μεγάλη έκθεση στην Τουρκία και θα πρέπει να προστατευτούν, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Bloomberg: Οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους

Είναι η πρώτη φορά που οι επενδυτές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την προοπτική μιας ακόμη εκλογικής νίκης του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg. Οι ρευστοποιήσεις στο τουρκικό χρηματιστήριο έχουν αυξηθεί ενόψει των εκλογών και η ισοτιμία της λίρα καταγράφει ιστορικά χαμηλά, ενώ οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων έχουν ανοδική πορεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ