Αυτός άφησε τη σφραγίδα του στο Μουντιάλ της Γερμανίας

Ο Γιώργος Γεωργίου γράφει για τον παίκτη που ξεχώρισε στην ποδοσφαιρική γιορτή της Βραζιλίας.
Τα 12 τελευταία χρόνια σε κάθε Μουντιάλ πάντα έκανε την εμφάνισή του κάποιο γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, που άφηνε την σφραγίδα του. Στο Μουντιάλ του 2002 εμφανίστηκε ο Ροναλτίνιο, που τρέλανε όλο τον πλανήτη. Δυστυχώς, όμως,. Η καριέρα του δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Στο Μουντιάλ του 2006 έκανε την εμφάνισή του ο Ριμπερί. Δεν ήταν Ζιντάν, ούτε Ροναλντίνιο, αλλά τον ξεχώριζες αμέσως για την κοφτή ντρίμπλα του και γενικά για την ευφυΐα του μέσα στο γήπεδο. Στο Μουντιάλ του 2010 πρωτοεμφανίστηκε ένα άλλο μεγάλο ταλέντο. Ο Σουάρεζ, που μέχρι σήμερα εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, τόσο με τη Λίβερπουλ, όσο και με την εθνική Ουρουγουάης.

Στο εφετινό Μουντιάλ του 2014 έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό ταλέντο. Ο 22χρονος Ροντρίγκεζ της Κολομβία. Αέρινος, ντριμπλέρ, μπουκαδόρος κατά μέτωπο, εξαιρετικός σερβιτόρος, ικανότατος σκόρερ και... συμπαθέστατη φυσιογνωμία. Καμία σχέση με αυτή την σκατόφατσα που έχουν συνήθως οι Κολομβιανοί.

Αυτός όμως που έχει αφήσει την τεράστια σφραγίδα του σ’αυτό το Μουντιάλ είναι ο Νόιερ. Τύφλα να’ χει ο Κέρβερος του Άδη. Φαινόμενο. Ισως ο καλύτερος γκολκίπερ που έχει βγάλει ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και ίσως να ξέρει καλύτερη μπάλα με τα πόδια, απ’ όλους αυτούς που παίζουν σήμερα στην εθνική Γερμανίας.