Χίλιες φορές να ήταν καλύτερα αυτή στον τελικό

Ο Γιώργος Γεωργίου «ζυγίζει» την παρουσία των ομάδων της Λατινικής Αμερικής και αναδεικνύει την καλύτερη.
Από όλες τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής σ’ αυτό το Μουντιάλ, μόνο μία σου έφερνε έντονα στο μυαλό την παλιά ομορφιά που είχε κάποτε το νοτιοαμερικάνικο ποδόσφαιρο, με την εξαιρετική τεχνική, το άψογο κοντρόλ και την πλαστική κίνηση των περισσότερων παικτών της.

Οχι, δεν μιλάω ούτε για το Μεξικό, ούτε για τη Χιλή, και πολύ περισσότερο ούτε για την Ουρουγουάη, την Αργεντινή και φυσικά την αστεία Βραζιλία. Μιλάω για την Κολομβία. Μια ομάδα ελάχιστα εξευρωπαϊσμένη, που έχει καταφέρει να διατηρεί ακόμα το αέρινο και κομψό στιλ, που είχε κάποτε το νοτιοαμερικανικό ποδόσφαιρο.

Η Κολομβία ήταν η μοναδική ομάδα που με την αγωνιστικότητά της και κυρίως με την τεχνική της κατάρτιση και το στιλ της, έσωσε το γόητρο της Νοτίου Αμερικής. Οι συνθήκες δεν της το επέτρεψαν να προχωρήσει περισσότερο, ίσως ακόμα και μέχρι τον τελικό.

Και εδώ που τα λέμε, χίλιες φορές καλύτερα να ήταν αυτή στον τελικό, παρά η Αργεντινή. Χίλιες φορές καλύτερα να βλέπαμε τον πιτσιρικά Ροντρίγκεζ, παρά αυτόν τον σούπερ αδιάφορο και ζαμανφουτίστα Μέσι.