Quantcast

Από τι προκλήθηκε η φωτιά στο σπίτι της δημοσιογράφου Κάλφα που της στοίχισε τη ζωή

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η 50χρονη γυναίκα πιθανολογείται ότι αποκοιμήθηκε με αναμμένο τσιγάρο.
Η φωτιά που ξέσπασε και στοίχισε της ζωή της γνωστής δημοσιογράφου Καρολίνας Κάλφα, στο σπίτι της στη Χαλκιδική φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα τσιγάρο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η 50χρονη γυναίκα πιθανολογείται ότι αποκοιμήθηκε με αναμμένο τσιγάρο, το οποίο προκάλεσε τη φωτιά, πρώτα σε κλινοσκεπάσματα και στη συνέχεια στο στρώμα και σε μικροέπιπλα της κρεβατοκάμαρας της, με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος να πεθάνει από την εισπνοή δηλητηριωδών αερίων.

Σε ημι-λυπόθυμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η 76χρονη μητέρα της, που βρισκόταν σε άλλο χώρο του σπιτιού και εισέπνευσε μικρότερη ποσότητα αερίων.

Η Καρολίνα Κάλφα, πρώην παρουσιάστρια, νεκρή από φωτιά στην Χαλκιδική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 8:50 το πρωί της Κυριακής από ενοίκους γειτονικών σπιτιών για καπνό που έβγαινε από το διώροφο σπίτι όπου έμενε τα τελευταία πέντε χρόνια η γνωστή δημοσιογράφος με τη μητέρα της. Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Κασανδρείας.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής διαπίστωσαν ότι η φωτιά ήταν περιορισμένη σε έναν συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού και συγκεκριμένα σε υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου. Εκεί βρήκαν ήδη νεκρή την 50χρονη δημοσιογράφο και έσβησαν τις μικροεστίες που είχαν εκδηλωθεί.

Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ώστε να επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου και να δοθούν στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία.

ΠΗΓΗ: Έθνος