Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Διαπραγμάτευση μίας ώρας στον Εβρο πριν από την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν είναι πλέον στο χέρι μου» φέρεται να είπε ο Τούρκος διοικητής στη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του μετά το περιστατικό στον Εβρο, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.
Διαπραγμάτευση μιας ώρας προηγήθηκε της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο απο τους Τούρκους, όιπως αποκάλυψε ο Χρήστος Μαζανίτης, στο κεντρικο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο στρατιωτικές πηγές, όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε απο την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε απο το κινητό του τηλέφωνο τον Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από δέκα λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε "πιάσει" τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες απο αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές, τις οποίες μετέδωσε ο Χρήστος Μαζανίτης, η απάντηση που εισέπραξε ο Ταξίαρχος, μετά απο μακρά συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1Μήνυμα Τσίπρα στην Αγκυρα: Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν