Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία στις 30 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της μεθεπόμενης Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία στις 30 Μαϊου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της μεθεπόμενης Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα.
 
Επίσης γίνεται λόγος για «οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας και  υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα, ενώ τονίζει ότι ενώνει τη φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της χώρας.

Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ