Εγκρίθηκε η τρίτη άδεια για τον Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού - Σταματά την απεργία πείνας

Ο καταδικασμένος σε 11 φορες ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν πραγματοποιούσε απεργία πείνας...
Εγκρίθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης από το Συμβουλιο φυλακών Κορυδαλλού η τρίτη άδεια που είχε αιτηθεί ο Δημητρης Κουφοντίνας.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορες ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν πραγματοποιούσε απεργία πείνας τις τελευταίες ημερες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση εξέτασης του αιτηματός του.

Όπως έγινε γνωστό, η άδεια είναι 48ωρης διάρκειας και θα ενεργοποιηθεί μόλις το βασικό στέλεχος της 17Ν ανακάμψει από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών , στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον πολυισοβίτη χορηγείται 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ.

Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Με την έκδοση της απόφασης του συμβουλίου των φυλακών σταμάτησε την απεργία του ο βαρυποινίτης Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή από όπου θα λάβει την άδειά του.

Η απόφαση του συμβουλίου ελήφθη με σχετική τοποθέτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Χατζόγλου ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που συναινεί στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα και παρά την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των δύο συναδέλφων του που μετείχαν στα προηγούμενα συμβούλια.

Η εξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη είχε καθυστερήσει να εξεταστεί, καθώς οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Η πρώτη αντίδραση Κουφοντίνα μετά την έγκριση της νέας άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Δένδιας για την άδεια Κουφοντίνα: Ισοδυναμεί με πλήρη διασυρμό του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα