«Εκδρομή της Αγάπης»

Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει τη χαρά βιωματικών εκδρομών σε κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, για τα οποία μία εκδρομή φαντάζει ως πολυτέλεια και ανήκει στη σφαίρα των ονείρων τους...
«Όταν ένα παιδί στα οκτώ του χρόνια, επαιτεί στα φανάρια, ποιο θα είναι το μέλλον του μετά από δέκα χρόνια;»

Αυτός ο προβληματισμός ήταν η αφορμή για τον Τιμολέων Γκέτσο να περάσει από την απλή σκέψη στην ουσιαστική δράση, να ανασκουμπωθεί και μαζί με μία μικρή ομάδα ομοϊδεατών του, να δημιουργήσει την άνοιξη του 2010, την εθελοντική ομάδα «Εκδρομή της Αγάπης».

Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει τη χαρά βιωματικών εκδρομών σε κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, για τα οποία μία εκδρομή φαντάζει ως πολυτέλεια και ανήκει στη σφαίρα των ονείρων τους. Σκοπός της ομάδας είναι η ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση υγιών και δημιουργικών αυριανών πολιτών.

Σήμερα, ύστερα από ενάμιση χρόνο λειτουργίας, η ομάδα αριθμώντας περισσότερους από είκοσι εθελοντές και έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τέσσερις εκδρομές με τα παιδιά από το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής στο Ναύπλιο, τη Βοιωτία, την Αίγινα και τα Καλάβρυτα, στοχεύει στο να επεκτείνει τις δράσεις της και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συνεργαζόμενη με όσο το δυνατόν περισσότερα ιδρύματα αλλά και σχολεία, ενώ ήδη έχει προγραμματίσει για τις αρχές Φεβρουαρίου νέες εκδρομές με το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Χατζηκυριάκειο, καθώς και με ιδρύματα κακοποιημένων κοριτσιών και ορφανών στην Κρήτη.

«Όραμά μας, μέσα από τις βιωματικές εκδρομές, είναι μία κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς για τους απόρους, τους μετανάστες, τα ΑμεΑ, όπου όλα τα παιδιά θα μεγαλώνουν μαθαίνοντας στην πράξη ότι μπορούν να έχουν ποιοτικότερη ζωή και ίσα δικαιώματα, αναπτύσσοντας τις αρχές της συνεργασίας, της αποδοχής στη διαφορετικότητα, την αγάπη για το περιβάλλον», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας κ. Γκέτσος.

Όσον αφορά την ανταπόκριση των παιδιών που συμμετείχαν σε αυτές τις εκδρομές, ο κ. Γκέτσος τη χαρακτήρισε «συγκλονιστική». «Τα παιδιά συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες και χαίρονται τόσο πολύ σε αυτές τις εκδρομές, πράγμα το οποίο μας δίνει απίστευτη έμπνευση και δύναμη να συνεχίζουμε, παρά τις δυσκολίες», αναφέρει.

Η «Εκδρομή της Αγάπης» είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, χρήματα ή τρόφιμα, καθώς και σε χορηγούς, οι οποίοι θα ήθελαν να συνδεθούν και να συμπλεύσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ μέσα από λαχειοφόρους αγορές, πώληση αναμνηστικών και πάρτυ, γίνονται προσπάθειες για να καλυφθούν τα έξοδα των μελλοντικών εκδρομών.

Περισσότερες πληροφορίες για την «Εκδρομή της Αγάπης», υπάρχουν στο facebook group: Εκδρομή της Αγάπης.