Ένα μεγάλο «ποτάμι» καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», σκόρπισαν το κέφι, την ζωντάνια και την χαρά.
Ένα μεγάλο «ποτάμι» καρναβαλιστών ξεχύθηκε το βράδυ του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους θεατές της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης, που διήρκεσε για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», σκόρπισαν το κέφι, την ζωντάνια και την χαρά, ενώ μαζί με τα άρματα του δήμου έδωσαν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση δεν σταματούσαν ούτε στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν, παρασύροντας στους ρυθμούς τους θεατές της παρέλασης, που περίμεναν στα πεζοδρόμια για να δουν από κοντά τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές των καρναβαλιστών.

Ταυτόχρονα, με τους φωτισμούς που είχαν επιλέξει, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη που ζει από χθες σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Μετά το τέλος της παρέλασης, η καρναβαλική διασκέδαση συνεχίζεται στην πόλη της Πάτρας και αναμένεται να διαρκέσει όλη την νύχτα, τόσο σε πεζόδρομους και πλατείες, όσο και σε νυχτερινά καταστήματα, όπου οργανώνονται πολλά πάρτι και χοροί.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο στις 14:00 το μεσημέρι με την μεγάλη παρέλαση, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 21:00 το βράδυ με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου.Αποκριάτικο ξεφάντωμα στους Φανούς της Κοζάνης

Mε τη μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση και το άναμμα των 14 φανών σε όλες της γειτονιές της, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της φετινής Αποκριάς στην Κοζάνη. Χθες το βράδυ χιλιάδες νέοι γέμισαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία της πόλης, σ’ ένα πάρτι με αποκριάτικους ρυθμούς που κράτησε έως τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για την καθιερωμένη γιορτή νεολαίας που οργανώνει το τοπικό συμβούλιο νέων της πόλης και που έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των νέων από όλες τις μεριές της χώρας.

Χθες άναψε ένας από τους ιστορικότερους φανούς της Κοζάνης ο «Φανός Λάκκος τ΄ Μάγγαν». Οι άνθρωποι της γειτονιάς μαζί με τους επισκέπτες χόρεψαν υπό τους ρυθμούς των πνευστών και των χάλκινων ενώ το κρασί και τα κεράσματα προσφέρονταν σε αφθονία στους φιλοξενούμενους.

Οι έμπειροι αρχιτραγουδιστές του φανού άρχισαν να τραγουδούν στην αρχή τα σκωπτικά τραγούδια και όσο το κέφι άναβε άρχισαν να λένε τα λεγόμενα «ξινέτροπα» δηλαδή τα «σκληρά» τραγούδια της αποκριάς, που όπως λένε οι παλιότεροι είναι μόνο για μεγάλους. Η Κοζάνη χθες το βράδυ είχε την ατμόσφαιρα μιας μεγάλης γιορτής με το πάρτι νεολαίας στην κεντρική πλατεία, τις μπάντες με τα χάλκινα να παίζουν στους δρόμους, στα σοκάκια και τα μαγαζιά της πόλης και με τους χιλιάδες επισκέπτες να χορεύουν και να ξεφαντώνουν στο πνεύμα της αποκριάς. Τα ξενοδοχεία σε όλη την Κοζάνη αλλά και στους γειτονικούς νομούς είναι γεμάτα και όπως εκτιμούν στην οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων του δήμου Κοζάνης σήμερα που οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση και το άναμμα των φανών σε όλη της πόλη, η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.