Επεισοδιακή εισβολή μεταλλωρύχων στο υπ. Ενέργειας – Συνάντηση με Σταθάκη που υπόσχεται άμεση άδεια στην Ολυμπιάδα

Έως αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας, διαβεβαίωσε, ο υπ. Περιβάλλοντος, τους μεταλλωρύχους, οι οποίοι το πρωί εισέβαλαν στο υπουργείο. «Θα περιμένουμε να δικαιωθούμε, αλλιώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας.(ΒΙΝΤΕΟ)

Όλες οι εκκρεμότητες θα λυθούν στη διαιτησία επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, ενώ η διαιτησία προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες.

Ο Πολάκης για την Eldorado: Η χώρα δεν είναι αποικία για να κάνει ό,τι θέλει ο κάθε CEO

Ο κ. Σταθάκης τόνισε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κατέληξε σε κοινό πλαίσιο, ενώ απαντώντας σε ερώτηση επεσήμανε πως αν ζητηθεί συνάντηση και από την πλευρά της εταιρείας αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Επανέλαβε δε ότι σήμερα έως αύριο θα εκδοθούν όλες οι άδειες που απομένουν για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης της Ολυμπιάδας. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει άμεσα η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου μεταλλείου.

Ικανοποιημένη από τις δηλώσεις Σταθάκη η «Ελληνικός Χρυσός»

Η αδειοδότηση των Σκουριών που συνδέεται με το επίμαχο ζήτημα της μεταλλουργικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διαιτησίας.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, κατέληξε ο υπουργός.

ΝΔ: Εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά – Αυτή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα-ΚαμμένουΜεταλλωρύχοι: Θα περιμένουμε να δικαιωθούμε, αλλιώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί δεν έχουμε δικαιωθεί πλήρως. Θα περιμένουμε να δικαιωθούμε, αλλιώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας», δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Ζαφειρούδας τόνισε ότι η δέσμευση του υπουργού για αδειοδότηση της Ολυμπιάδας εν μέρει διασφαλίζει τη συνέχιση της δουλειάς, αλλά υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα των υπολοίπων αδειών των Σκουριών.

«Ζητούμε λύση και αυτό για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «είναι θέμα της εταιρείας το αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μετά τις 22 Σεπτεμβρίου» και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τη διοίκηση της εταιρείας «για να δούμε τι σκέφτεται και πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα».

Επεισοδιακή εισβολή στο υπ. Ενέργειας το πρωί από τους μεταλλωρύχους

Μεταλλωρύχοι που ταξίδεψαν από τη Χαλκιδική, αιφνιδίασαν, λίγο πριν από τις 9 το πρωί τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από το υπουργείο Ενέργειας, εισβάλλοντας στο κτίριο.

Ακολούθησαν επεισόδια στην είσοδο του υπουργείου, ενω  λίγο πριν από τις 10 επικράτησε νέα ένταση, καθώς, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μπουκάλια.Ο πρόεδρος του σωματείου μεταλλωρύχων, Χρήστος Ζαφειρούδας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή είπε ότι «οκτώ μήνες ακούμε ‘θα’ για τις άδειες. Θέλουμε λύση τώρα».

Πατήστε εδώ και ακούστε τι δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας στον realfm

Δείτε εικόνες όπως τις μετέδωσε ο ΣΚΑΙ: