Επέτειος της αντιφασιστικής νίκης

Εορτασμός για την 9η Μαΐου ημέρα της αντιφασιστικής νίκης και επετείου της λήξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Εξήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο εκτεταμένης, γεωγραφικά, ένοπλης σύγκρουσης στην ιστορία της ανθρωπότητας, που «κόστισε» περισσότερες από 55 εκατομμύρια ζωές.
Ο εορτασμός της λήξης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Δοξολογία, τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη δοξολογία, παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επανεκλεγείς βουλευτής, Ιωάννης Τραγάκης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και από εκπροσώπους οργανώσεων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
«Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να τιμούμε σήμερα τη μνήμη της λήξης του πολέμου και των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του στην Ελλάδα και των εκατομμυρίων θυμάτων του στην Ευρώπη. Τότε, τσακίστηκε ο ναζισμός. Ελπίζω να μην ζούμε την ειρωνεία της Ιστορίας στην κατά τα άλλα βαθύτατα δημοκρατική Ελλάδα, να δούμε την ανάδειξη παρόμοιων φαινομένων στη χώρα μας», επισήμανε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.Τα επίκαιρα μηνύματα της σημερινής ημέρας υπογράμμισε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας. «Η λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου δεν είναι απλή υπόθεση ανάμνησης ή επετείου. Πρέπει, κυρίως, να συνειδητοποιήσουμε την επικαιροποίηση, στο σήμερα και στον τόπο μας... Ποτέ πια πόλεμος και πρέπει να δούμε πώς να οργανώσουμε μια δυνατή δημοκρατία που να επιλύει προβλήματα και να σώζει τον εαυτό της», είπε.Ο βουλευτής, Ιωάννης Τραγάκης τόνισε: «Οι Έλληνες μαχητές έπραξαν τότε το καθήκον τους, πιστοί στο δόγμα ότι απαιτεί η ελευθερία αρετή και τόλμη». Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, ο κ. Τραγάκης πρόσθεσε: «Υπό τις σημερινές συνθήκες, τις πολιτικές και κοινωνικές που έχουν διαμορφωθεί, θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική ώστε να βρεθεί κάποια λύση, διότι αν δεν βρεθεί λύση θα κινδυνεύσει ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, προτείνουμε μια κεντροδεξιά παράταξη, η οποία θα προστατεύσει την παραμονή μας στην Ευρώπη και την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Εύχομαι, πιστεύω, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να κρίνω την απόφαση του ελληνικού λαού».