Quantcast

Γ. Βρούτσης: Πλήρης χαρτογράφηση των συντάξεων

Στα 927,80 ευρώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις - Στα 2.687.227 άτομα ο αριθμός των συνταξιούχων - Τι δείχνει η έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τον μήνα Νοέμβριο.
Συνεχίζεται το οργανωτικό νοικοκύρεμα στο σύστημα καταβολής των συντάξεων, τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης στο δήλωσή του με αφορμή την ανακοίνωση της έκτης έκθεσης "Ήλιος" για τον μήνα Νοέμβριο.

"Το οργανωτικό νοικοκύρεμα συνεχίζεται. Μέσα από τους εκτεταμένους ελέγχους και τις διασταυρώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, ο αριθμός των συντάξεων χωρίς ένδειξη κατηγορίας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, καθώς αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 0.05%. Μιλάμε ουσιαστικά για την απόλυτη χαρτογράφηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. Το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» που γεννήθηκε 1η Ιουνίου 2013, αποτέλεσε μια ουσιαστική μεταρρυθ­μιστική τομή, που με τα λεπτομερή στοιχεία της, φώτισε κάθε πτυχή του συνταξιοδοτικού συστήματος", σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοεμβρίου, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.687.227 άτομα, ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.431.864 εκ των οποίων οι 9.414 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών, η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Νοέμβριο ανέρχεται σε 2.297.302.338,20 ευρώ ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 927, 80 ευρώ.

Ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι το υπουργείο προχωράει "με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλες και γενναίες μεταρρυθμίσεις".

"Προχωράμε με ένα συνεκτικό πλέγμα δράσεων, τεκμηριωμένο και ποσοτικοποιημένο, μέσα από το οποίο πετυχαίνουμε τη θωράκιση και τη θεμελίωση ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστικού συστήματος κλείνοντας και τις τελευταίες 'τρύπες' της εισφοροδιαφυγής. Από την 1 Δεκεμβρίου 2013 εντάσσονται στο σύστημα υποβολής της μηνιαίας ΑΠΔ και οι εισφορές που αντιστοιχούν στο σύνολο των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης και των Ταμείων Πρόνοιας. Συνεπώς και στις περιπτώσεις αυτές θα ισχύουν στο σύνολό τους οι προβλεπόμενες ελεγκτικές διαδικασίες και τα συνακόλουθα μέτρα που αφορούν τις εισφο­ρές της κύριας ασφάλισης", ανέφερε.