Quantcast

Γυναίκα - μυστήριο ξεσκέπασε την «Καμόρα» με τα αντικαρκινικά φάρμακα - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Η γυναίκα παρείχε στην κυβέρνηση τις πληροφορίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.
Μια γυναίκα, γνωστή στους κύκλους του τομέα της Υγείας τόσο για τις γνώσεις, όσο και για την γοητεία της, βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα, σύμφωνα με το «Έθνος».

Η γυναίκα παρείχε στην κυβέρνηση τις πληροφορίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως περιγράφει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο «Έθνος», χάρη στις πληροφορίες που έδωσε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του κυκλώματος, το οποίο θησαύριζε σε βάρος των καρκινοπαθών. Ήταν στα μέσα του 2015, όταν η νεαρή γυναίκα ενημέρωσε τον τότε υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκείνος αμέσως συγκάλεσε μυστική σύσκεψη, παρουσία και της ίδιας. Τους αποκάλυψε ότι στην Ιταλία και στη Γερμανία υπήρχαν μεγάλες ποσότητες ογκολογικών φαρμάκων που προέρχονταν από την Ελλάδα και μάλιστα από τα ελληνικά νοσοκομεία.

Με απόλυτη μυστικότητα συστάθηκαν κλιμάκια με ελεγκτές, γνωστούς και ως «ράμπο» υγείας, αλλά και στελέχη του ΕΟΦ. Μέσα σε λίγους μήνες τα κλιμάκια ξεσκόνισαν μεταξύ άλλων το «Θεαγένειο» και το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, δύο μεγάλα νοσοκομεία στην Αθήνα και δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, διαπίστωσαν παρατυπίες ως προς τη διαχείριση των φαρμάκων που περίσσευαν, ενώ ανακάλυψαν ότι «εξοικονομούνταν» μεγάλες ποσότητες χημειοθεραπευτικών φαρμάκων μέσω μειωμένων δόσεων που χορηγούνταν στους ασθενείς.

«Μεγάλη ιδιωτική κλινική παρακρατούσε 20 με 30 συσκευασίες φαρμάκων τον μήνα. Ήταν φάρμακα αξίας πάνω από 3000 ευρώ το καθένα και οι ποσότητες αυτές εξασφαλίζονταν από μειωμένες δόσεις στους ασθενείς», περιγράφει ένας άνθρωπος που έζησε τους ελέγχους από κοντά.

Οι έρευνες των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι στην παράνομη διακίνηση εμπλέκονται και άλλοι γιατροί, εκτός των δύο που έχουν ήδη συλληφθεί.

ΠΗΓΗ: Έθνος