Quantcast

Η άγνωστη εμπλοκή στα Iμια και τα 16 οπλισμένα F-16

H Realnews αποκαλύπτει το σοβαρό επεισόδιο τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου, όταν έφτασε η πληροφορία ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να πατήσουν στις βραχονησίδες.
Του Πάρι Καρβουνόπουλου

«Νύχτες πολέμου» στο Αιγαίο, αλλά και στην Αθήνα! Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις απέχουν ένα βήμα από την κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει σε «θερμή στρατιωτική αντιπαράθεση». Και αυτό το βήμα κάποιες νύχτες λίγο έλειψε να γίνει. Η Realnews αποκαλύπτει το πιο σοβαρό από τα επεισόδια που κινητοποίησαν την ελληνική πλευρά σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο. Σε αυτό το επεισόδιο μάλιστα ενεπλάκη και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου οι πληροφορίες που έφταναν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων από την περιοχή των Ιμίων ήταν πολύ ανησυχητικές. Μία τουρκική ακτοφυλακίδα έπλεε διαρκώς μεταξύ Καλολίμνου και Ιμίων. Ενα φουσκωτό των τουρκικών ειδικών δυνάμεων βρισκόταν μεταξύ τουρκικών παραλίων και Ιμίων. Και ένα ακόμη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έπλεε διαρκώς γύρω από τις βραχονησίδες, παρακολουθούμενο από το ελληνικό Λιμενικό.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews



Ερντογάν: Δεν έκανε τουρισμό στα Ίμια ο Τούρκος αρχιστράτηγος