Quantcast

Η Αστυνομία στην υπηρεσία της ανακύκλωσης - Πιλοτικό πρόγραμμα από την ΕΛΑΣ

Πιλοτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση ξεκινά η Ελληνική Αστυνομία, με την τοποθέτηση των πρώτων 180 ειδικών κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
Του Αλέξανδρου Κόντη

Πιλοτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση ξεκινά η Ελληνική Αστυνομία, με την τοποθέτηση των πρώτων 180 ειδικών κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, τον αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Σε πρώτη φάση, οι ειδικοί κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε 14 υπηρεσίες της Αττικής και μία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αστυνομίας. Με την έναρξη του προγράμματος, η ΕΛ.ΑΣ. γίνεται ο πρώτος Οργανισμός του Δημοσίου που θα εφαρμόσει τον νέο νόμο για την ανακύκλωση των συσκευασιών στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα κατατίθενται σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για τα ορφανά παιδιά των πεσόντων Αστυνομικών και των Πυροσβεστών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, η οποία για κάθε ανακυκλώσιμη συσκευασία που θα δέχεται, θα καταθέτει 0,03 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.