Quantcast

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απόφαση του Β. Δημάκη να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας

«Διεκδίκησε με σθένος και αξιοπρέπεια το δικαίωμά του στην μόρφωση...
«Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία πείνας και δίψας και μεταφέρεται σε κανονικό νοσοκομείο. Διεκδίκησε με σθένος και αξιοπρέπεια, με όπλο τη ζωή του και το δίκιο του, το αναφαίρετο δικαίωμά του στην μόρφωση και στην εξέλιξη. Στην ζωή όχι ως βιολογική ύπαρξη, αλλά ως περιεχόμενο αξιών. Και το κέρδισε. Είμαι περήφανη που τον υπερασπίστηκα», αναφέρει στη δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την απόφαση του Β. Δημάκη να σταματήσει την απεργία έπειτα από διαβεβαιώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

«Περήφανη για την εξαίρετη συνάδελφο δικηγόρο του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, που τον υπερασπίζεται και τον εκπροσωπεί με ευσυνειδησία κι αυταπάρνηση όλο αυτό το διάστημα. Περήφανη για τον άνθρωπο αυτόν, το Βασίλη, που στα 39 του χρόνια, κρατούμενος όλη σχεδόν την ενήλικη ζωή του, έδωσε μάθημα ζωής, συνέπειας κι αξιοπρέπειας σε όλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται στη φυλακή από 19 ετών για έγκλημα τιμής (υπερασπιζόμενος το 1998 την ανήλικη αδερφή του) και για ληστείες.

Το υπ. Δικαιοσύνης για τη διακοπή της απεργίας πείνας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη