Ημερίδα της ΕΚΙΕΑ για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στην Ευρώπη

«Ευρώπη-Ασφάλεια-Δικαιώματα-Ελευθερίες» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19.30, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
«Ευρώπη-Ασφάλεια-Δικαιώματα-Ελευθερίες» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19.30, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ).

Στην ημερίδα, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου, θα μιλήσουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη Βασίλης Καρύδης, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χάρης Λιάκος και ο οικονομολόγος Σωτήρης Βαλντέν.

Η «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» είναι μια πολιτική κίνηση που συγκρότησαν πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ και στην οποία συμμετέχει και ο Φώτης Κουβέλης.

Στόχος της ΕΚΙΕΑ είναι, όπως αναφέρεται στον ιστοτοπό της, «να ενθαρρύνει το διάλογο στο χώρο της Αριστεράς, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα και να αναδείξει την ανάγκη των μεταρρυθμιστικών πολιτικών με αριστερό πρόσημο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα».

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν αντιμετωπιστεί στην αφετηρία του, «με το δεδομένο ότι έχει άμεση επιρροή επάνω στην Ευρώπη, στη συνοχή και στην εξέλιξή της».

«Δεν αναφέρομαι μόνο στον πόλεμο στη Συρία» σημείωσε και προσέθεσε: «Αναφέρομαι συνολικότερα σε ζητήματα που έχουμε αναδιατάξεις, αναταράξεις και εξελισσόμενες καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Ευρώπη έχει αρχίσει και νιώθει πια ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πόρτα της, αλλά έχει περάσει μέσα. Επομένως, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνολικότερη και πιο ολοκληρωμένη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ