Quantcast

«Μονταζιέρα» της Αγκυρας για πολεμικό σκηνικό στα Ιμια: Μιλά για 11 τουρκικά πλοία απέναντι σε 8 ελληνικά

Οι πολεμικές διαρροές γίνονται τον Τουρκικό Τύπο αλλά την ίδια ώρα η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για παρουσία μόνο τριών ακταιωρών του Λιμενικού και της κανονιοφόρου Πολεμιστής.

Για ισχυρή παρουσία τόσο ελληνικής όσο και τουρκικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων κάνει λόγο εδώ και λίγη ώρα ο τουρκικός Τύπος μετά το χθεσινό περιστατικό με τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της διεύθυνση η Bursabugun, στο σημείο από τις 2.30 το μεσημέρι υπήρξε έντονη παρουσία σκαφών τόσο της χώρας μας όσο και της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για 11 τουρκικά σκάφη και 8 ελληνικά, ενώ σημειώνεται πως η απόσταση που τα χώριζε ήταν από 80 έως 100 μέτρα.

Ταυτόχρονα, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας, Aksam, αναφέρεται πως κατόπιν εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή των Ιμίων στο ανώτατο επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ ανέφερε πως τέσσερα πλοία παραμένουν κοντά στα Ίμια.

Πηγές των αρμόδιων υπουργείων σχολιάζοντας στο real.gr τις «πολεμικές» διαρροές από τον Τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι στην περιοχή των Ιμια υπάρχει παρουσία μόνο τριών ακταιωρών του Λιμενικού και της κανονιοφόρου Πολεμιστής.


Αυστηρή προειδοποίηση της Κομισιόν σε Ερντογάν για τις εμπρηστικές δηλώσεις – Τι λένε οι Βρυξέλλες για το επεισόδιο στα Ίμια