Quantcast

Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ξηρό

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι βρίσκεται στην Αθήνα, κρυμμένος σε κάποιο διαμέρισμα - Αυγουστίνος Ξηρός: Ο Χριστόδουλος θέλει να κάνει επανάσταση - Αλίσια Ρομέρο: Ο Σάββας μετάνιωσε για τις εκτελέσεις.



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος πήρε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» βρίσκεται στην Αθήνα, κρυμμένος σε κάποιο διαμέρισμα. Για τον λόγο αυτό, στο «μικροσκόπιο» της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι. Πιστεύεται πως άτομα του στενού του περιβάλλοντος γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες, αν και δεν αποκλείεται ότι ο Ξηρός έχει «καλύψει» τα ίχνη του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Χριστόδουλος Ξηρός έφυγε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής από τη Χαλκιδική μεταμφιεσμένος ιερέας και φτάνοντας στην Αθήνα θα ήταν πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί. Με βάση τις περιγραφές, ο εκτελεστής της «17Ν» σήμερα είναι πολύ πιο αδύνατος, με «σπασμένο πρόσωπο» και με κοντοκουρεμένο μαλλί. Εμφάνιση που απέχει από τις εικόνες που έχουμε για τον ίδιο από το 2002.

Αυγουστίνος Ξηρός: «Ο αδελφός μου θέλει να κάνει επανάσταση»

Την ίδια ώρα, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδε τον Χριστόδουλο Ξηρό -προτού εξαφανιστεί- ο μικρότερος αδελφός του, Αυγουστίνος, δηλώνει πως δεν ξαφνιάστηκε.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τα σενάρια που θέλουν τον εκτελεστή της «17Ν» να συμπράττει με παλαιούς συντρόφους του. «Θα δείξει. Η πολιτική κίνηση που έκανε δείχνει ότι πρέπει να ξυπνήσουν όλοι και να μη στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα που ρημάζει τα πάντα. Ένα μόνο αποκλείω: να έχει πάει στην Αλβανία. Δεν έχει λόγο να πάει στο εξωτερικό», τονίζει ο Αυγουστίνος Ξηρός.

«Όσο για το αν θα πάρει τηλέφωνο», προσθέτει, «σιγά μην επικοινωνήσει. Παρακολουθούν τα πάντα κι ο αδελφός μου θέλει να κάνει επανάσταση. Θα δούμε βέβαια και στην πράξη...».

Αλίσια Ρομέρο: Ο Σάββας Ξηρός μετάνιωσε για τις εκτελέσεις

Ένα πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ήταν η Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ, σύζυγος του Σάββα Ξηρού, ο οποίος το Σάββατο, πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλευόταν προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Σχεδόν 12 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την τρομοκρατική οργάνωση, η ίδια δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ότι ο Σάββας Ξηρός έχει μετανιώσει «για τους νεκρούς και για τις ζωές που αφαίρεσε» και προσθέτει: «Αγωνίστηκε γιατί αγαπούσε τον τόπο του. Λάθος ή σωστό, η Ιστορία θα το κρίνει».

«Πολλές φορές μου είπε», τονίζει η σύζυγος του Σάββα Ξηρού, «ότι η “17N” από τη στιγμή που εξαρθρώθηκε, δεν υπάρχει. Κι αυτός προχωράει και τ’ αφήνει όλα πίσω. Ένας τυφλός ασθενής με τόσα προβλήματα, ο μόνος αγώνας που μπορεί να κάνει είναι για την υγεία και τη ψυχή του».

Άφαντος ο Ξηρός - Ήρθε στην Αθήνα ντυμένος παπάς