Quantcast

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τα Λύκεια Ελληνίδων ανά τον κόσμο

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μίλησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος
 Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μίλησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τη μεγάλη προσφορά των Λυκείων Ελληνίδων, που είναι διασπαρμένα σε όλον τον κόσμο, όπως στο Γιοχάνεσμπουργκ, στην Οδησσό, το Σίδνεϋ, το Μόντρεαλ, τις Βρυξέλλες, τη Μελβούρνη, τη Βοστόνη και σε άλλες δέκα πόλεις του κόσμου, καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και φυσικά στην Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια, στην κοπή της πίτας του Λυκείου Ελληνίδων που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο.

Μάλιστα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες και το έργο του ιστορικού σωματείου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παρέδωσε, στις Κυρίες του ιστορικού αυτού παροικιακού οργανισμού, έναν χώρο να είναι δικός τους, ένα μεγάλο γραφείο στην Ιερά Μονή του Σάββα του Ηγιασμένου, για να μπορούν να πραγματοποιούν τις συναντήσεις τους και τις εκδηλώσεις τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε προς τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας Αλίκη Αντωνίου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας Εμμανουήλ Κακαβελάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδου Κασιμάτη, των Κοινοτικών Επιτρόπων κ.κ. Νικόλα Κόπελου και Δημήτρη Κάβουρα, του προέδρου του Μικρασιατικού Συλλόγου Μιχαήλ Σολομωνίδη και άλλων επισήμων και πολύ κόσμου.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας στη μεγάλη Αίθουσα του μοναστηριού και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, τόσο στην κλασσική όσο και τη βυζαντινή μορφή τους, ενώ τέλος με ένα ριζίτικο τραγούδι ο Κρητικός τη καταγωγή Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε το Λύκειο Ελληνίδων για ό,τι προσφέρει στην Αλεξανδρινή παροικία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ