Quantcast

Οι δικαστές του ΣτΕ κατά Σακελλαρίου: Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα επηρεασμού, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρο

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν, αναφέρει μεταξύ άλλων στην σκληρή ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης
Ένα 24ωρο μετά το δριμύ κατηγορώ του Νίκου Σακελλαρίου και την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣτΕ, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση, μέσω ανακοίνωσης, στον παραιτηθέντα πρόεδρο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

«Το ΔΣ καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του».

Κοντονής: Είναι απάντηση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Βερβεσό

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο.

Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Το χρονικό και οι αντιδράσεις για την παραίτηση Σακελλαρίου - ΝΔ κατά κυβέρνησης και επίθεση Κοντονή σε Βερβεσό

Βενιζέλος: Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει απολέσει κάθε αίσθηση νομιμότητας