Quantcast

Οι εκτιμήσεις για την πτώση του Mirage - Πάρις Καρβουνόπουλος στον ΑΝΤ1: Παραίσθηση «χτύπησε» τον σμηναγό

Για την συμβολή του καιρού στην τραγωδία και τα σενάρια που εξετάζονται από τους επιτελείς του ΥΠΕΘΑ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός αναλυτής Πάρις Καρβουνόπουλος. (ΒΙΝΤΕΟ)
Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτηματικά για την πτώση του Μιράζ 2000-5 στην Σκύρο και τον τραγικό χαμό του σμηναγού χειριστή, Γιώργου Μπαλταδώρου.

Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έχει ήδη συσταθεί επιτροπή η οποία ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στο Αιγαίο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά τι οδήγησε ο υπερσύγχρονο αεροσκάφος να πέσει στο Αιγαίο, 9 ν.μ βορειοανατολικά της Σκύρου και τον 34χρονο έμπειρο σμηναγό πιλότο – με 960 ώρες πτήσεις - στο θάνατο.

Τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν από την πτώση του Mirage 2000

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο σμηναγός επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών ενώ η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε αεροσκάφος της στην περιοχή.

Ο δημοσιογράφος (Realnews, militaire.gr) και στρατιωτικός αναλυτής Πάρις Καρβουνόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την συμβολή του καιρού στην τραγωδία και τα σενάρια που εξετάζονται από τους επιτελείς του ΥΠΕΘΑ.

«Μέχρι τις 10 το πρωί το αεροδρόμιο της Σκύρου ήταν εκτός δράσης λόγω της κακής ορατότητας. Μόλις άνοιξε οι πιλότοι των δύο Mirage 2000-5 πήραν αποστολή αναχαίτισης. Είχαν επαφή με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη. Από εκεί και αφού τους αναχαίτισαν πολλές φορές έφθασαν παρακολουθώντας τους μέχρι τη Ρόδο. Οι Τούρκοι τους ξαναοδήγησαν μέχρι τη Μυτιλήνη. Όλα αυτά με αερομαχίες κατά διαστήματα», αναφέρει ο έμπειρος δημοσιογράφος και αναλυτής.

«Οι δύο πιλότοι μας φυσιολογικά κουρασμένοι επέστρεφαν στη Σκύρο για προσγείωση. Μπροστά ήταν ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στην κάθοδο βρήκαν σύννεφα στα 3.000 πόδια. Μπήκαν στη νέφωση κι εκεί φαίνεται ότι ο εφιάλτης κάθε πιλότου, η παραίσθηση “χτύπησε” τον σμηναγό», είπε ακόμη ο Πάρις Καρβουνόπουλος και πρόσθεσε: «“Καρφώσε” στη θάλασσα. Το δεύτερο Mirage 2000 ακολουθούσε. Ο χειριστής του κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά μόλις στα 1000 πόδια. Μέχρι να τραβήξει το χειριστήριο είχε βρεθεί στα 300 πόδια και το έσωσε η εμπειρία του», τόνισε ο Πάρις Καρβουνόπουλος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:






Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας

ΚΚΕ: Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο

Βούτσης για τον θάνατο του πιλότου: Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας, αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας

Τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού για τον θάνατο του ήρωα πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου

Αυτός είναι ο 34χρονος σμηναγός, πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 (ΦΩΤΟ)

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο σμηναγός Γ. Μπαλταδώρος στην εκπομπή του ΥΠΕΘΑ «Αρετή και Τόλμη» μιλούσε για τους κινδύνους στο Αιγαίο

Το χρονικό και τα σενάρια για την πτώση του Mirage - Άγκυρα: Δεν πετούσε μαχητικό μας στην περιοχή

Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000 – Καμμένος: Η πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Mirage 2000 ανοιχτά της Σκύρου

Έπεσε Mirage 2000 ανοιχτά της Σκύρου – Σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό του πιλότου – Άγκυρα: Δεν πετούσε μαχητικό μας στην περιοχή