Quantcast

Παρέπεμψαν τα «αγκάθια» σε επιτροπή

Μόνο χρόνο κέρδισε τελικά ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί Ιεράρχες στην συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό...(VIDEO)
Μόνο χρόνο κέρδισε τελικά ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί Ιεράρχες στην συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς. Ο κ. Ιερώνυμος έφυγε ουσιαστικά με άδεια χέρια καθώς ο Γ. Παπανδρέου δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Στην δίωρη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την εκκλησία. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος παρέδωσε και υπόμνημα στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησία τα οποία είναι κυρίως οικονομικά. Όπως η φορολόγηση, τα διαθέσιμα των Μητροπόλεων και των μονών που υπάρχουν στις τράπεζες και σύμφωνα με νόμο θα πρέπει να διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η κάρτα του πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε το αίτημα για αλλαγή του καθεστώτος για το 1 προς 5 στις προσλήψεις που ισχύσει στο δημόσιο.

Η επιτροπή, στην οποία πρόεδρος θα είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, θα συνεδριάσει πριν από το καλοκαίρι και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την εκκλησία.  

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν πως με την στενή συνεργασία μπορούν να βάλουν την χώρα σε ένα διαφορετικό δρόμο.

«Μια δύσκολη στιγμή, η οποία χρειάζεται τη συνέργειά μας, τη συνεργασία μας, πάντα ο καθένας με τον ιδιαίτερο ρόλο του, το Κράτος και η Εκκλησία, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, αλλά ιδιαίτερα να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία» τόνισε ο Πρωθυπουργός.



Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε από την πλευρά του ότι «Και σε αυτή την κρίση, η Εκκλησία μας προσπαθεί να βοηθήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, και να σταθεί πλάι στο λαό, διότι ο λαός προσβλέπει με αγωνία, όπως ξέρετε, και έχει απαιτήσεις από όλους μας».

Την Τρίτη ο κ. Ιερώνυμος θα ενημερώσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τα αποτελέσματα την συνάντησης με τον Πρωθυπουργό ενώ στις 16 και 17 Μαίου θα συνεδριάσει η Ιεραρχία.