Περισσότερα από 100.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς - Στα 223,5 εκατ. € η χρηματοδότηση

Πρόσθετη στήριξη από εθνικούς πόρους, ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ενέκρινε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Πρόσθετη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Με την αύξηση αυτή η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος για την περίοδο 2017-2018 φτάνει τα 223,5 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί πλήρως όλα τα αιτήματα για δωρεάν είσοδο (?108.500? vouchers περίπου) στις διαθέσιμες θέσεις των δομών παιδικής φροντίδας (παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ).

Για την αύξηση της χρηματοδότησης το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δήλωσε:

«Οι δομές παιδικής φροντίδας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Προχωράμε εκ νέου σε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, φτάνοντας το 2017 στο ποσό-ρεκόρ των 223,5 εκατ. ευρώ».

«Η χρηματοδότηση μάλιστα γίνεται ως επί το πλείστον από εθνικούς πόρους, τους οποίους υπερδεκαπλασιάσαμε σε μόλις 3 χρόνια. Σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών καταφέραμε για πρώτη φορά φέτος να εξασφαλίσουμε μια θέση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για περισσότερα από 100.000 παιδιά», ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής μας τις ανάγκες της κοινωνίας που δοκιμάζεται, ικανοποιήσαμε όλα τα αιτήματα των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και το σύνολο των ατόμων με αναπηρία».