Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στον realfm: Με το εξώδικο στους βουλευτές ζητούμε δημοψήφισμα

«Εμείς δεν απειλήσαμε κανέναν. Το μόνο που κάναμε είναι να θέσουμε τα νόμιμα, να πούμε τι συμβαίνει», είπε μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Τάτσιος και πρόσθεσε:


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή για το εξώδικο προς όλους τους βουλευτές αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

"Αυτό που κάναμε με την εξώδικο δήλωση είναι να ζητήσουμε δημοψήφισμα για να ακουστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός" είπε μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Τάτσιος  και πρόσθεσε:

"Σε περίπτωση που εκτραπεί η κυβέρνηση και αγνοήσει την κυρίαρχη λαϊκή βούληση τότε τους λέμε ότι υπάρχουν νομικές επιπτώσεις... Εμείς δεν απειλήσαμε κανέναν... Το μόνο που κάναμε είναι να θέσουμε τα νόμιμα, να πούμε τι συμβαίνει".

Σχετικά με τις καταγγελίες του Προέδρου της Βουλής ότι κάποιες από τις παμμακεδονικές οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές κείμενο με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας των Σκοπίων ανέφερε:
 
"Η ίδια η τοποθέτηση του κ.Βούτση ήταν από την αρχή εσφαλμένη διότι επικέντρωσε στο νομικό κομμάτι, το οποίο απλά το παραθέσαμε. Αυτό δεν αποτελεί επ' ουδενί απειλή. Εκείνο που κάναμε ήταν να παραθέσουμε το νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με την άποψη που έχουν οι παμμακεδονικές αλλά και όλος ο κόσμος μέσα από τα δύο συλλαλητήρια που ζήτησε με σαφέστατο τρόπο να μην χρησιμοποιηθεί η λέξη Μακεδονία" και σημείωσε:

"Η λέξη Μακεδονία είναι ιερή και σε περίπτωση που δοθεί τότε θα εγείρει και τις ορέξεις των γειτόνων. Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι διδάσκονται στα σχολεία τους δεκαετίες τώρα ότι η Μακεδονία είναι υποδουλωμένη στην Ελλάδα... Η απειλή δεν υφίσταται και κακός χρησιμοποιήθηκε από τον κ.Βούτση".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε το ηχητικό

ΠΗΓΗ: enikos.gr