Quantcast

«Πυρά» από το Σωματείο Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης Δ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων

Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, οι συνάδελφοι εποχικοί πυροσβέστες αποχωρούν από τα συμβάντα λόγω μη εγκεκριμένων ωρών, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του Σωματείο.
«Για μια ακόμη φορά ζούμε στιγμές που μας εξοργίζουν. Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, τα σκηνικά γνωστά, οι συνάδελφοι εποχικοί πυροσβέστες αποχωρούν από τα συμβάντα λόγω μη εγκεκριμένων ωρών, ενώ οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, δεν έχουν αλλά εκτός έδρας, όποτε αξιόμαχες πυροσβεστικές δυνάμεις μένουν πίσω από τα μέτωπα » καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης Δ.Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η καταστροφή είναι μεγάλη... Στα χωριά του όμορφου Νομού Αχαΐας, Άρλας, Πηγάδι (Τζάιλο), Ελαιοχώρι, Πετροχώρι, και στους γύρω οικισμούς αφού παραδόθηκαν στις φλόγες 3000 περίπου ελαιόδεντρα, αποθήκες με ζωοτροφές, και ζώα, είναι δύσκολο να περιγράψουμε τις ζημιές και μας πιάνει ο θυμός. Είναι ελάχιστα τα 24ωρα που περιγράψαμε τα προβλήματα με τις ώρες και τα εκτός έδρας ενώ βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε μια "ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΉ ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ".

Κάνουμε έκκληση να μεταφερθεί στην περιοχή μας Πυροσβεστικό προσωπικό από άλλες περιοχές που δεν έχουν συμπληρώσει τα εκτός έδρας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτά που τονίζαμε πριν λίγες μόλις ώρες παίρνουν σάρκα και οστά με τον πιο τραγικό τρόπο. Η περιοχή μας είναι πολυπαθής και πρέπει άμεσα να μετακινηθούν αξιόμαχες Πυροσβεστικές δυνάμεις στα συμβάντα που να γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Απαιτούμε άμεση έκδοση Π.Δ. για να εφαρμοστεί η νομιμότητα, καθώς επίσης και τροπολογία για ίδια καθήκοντα των Π.Π.Υ. που ανανέωσαν τη θητεία τους, ώστε να αξιοποιηθεί ολοχρονικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο ακέραιο όλο το Πυροσβεστικό προσωπικό. Για λίγες χιλιάδες ευρώ έγιναν στάχτη περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ.

Η κοινωνία πρέπει να ξεσηκωθεί διότι η αδιαφορία είναι τραγική. Το γεγονός ότι επιχειρεί στα συμβάντα Πυροσβεστικό προσωπικό από πολύ μακρινές περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς δεν γνωρίζουν τις εκεί περιοχές, αλλά και την καταπόνηση που έχουν δεχθεί μέχρι να φτάσουν στο συμβάν καθώς έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πολλά κενά.

Οι αξιόμαχες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης δουλεύουν εθελοντικά λόγω εξαντλήσεως των προβλεπόμενων εκτός έδρας μετακινήσεων που έχουν πιστωθεί από το Υπουργείο. Το Σωματείο μας βρίσκεται σε ετοιμότητα και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με καινούργια ανακοίνωση».