Quantcast

Σαντορινιός: Η Μάχη της Κρήτης αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων

Από τα Χανιά, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις…
Η Μάχη της Κρήτης αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων και των Κρητικών που δίνουν πάντα τη μάχη για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική ημέρα για την Κρήτη, για όλη την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη αντίδραση στη φασιστική απειλή. Μια Μάχη η οποία καθυστέρησε την επίθεση των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση δημιουργώντας τεράστιες απώλειες στους Γερμανούς και ήταν και η απαρχή του τέλους της ναζιστικής κατοχής.

Εδώ, σε αυτά τα ιερά χώματα της Κρήτης αποδεικνύεται πόσο μεγάλη σημασία και στρατηγικά έχει η Κρήτη, αλλά και το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων και των Κρητικών που δίνουν πάντα τη μάχη για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.

Τιμούμε τους νεκρούς, αλλά και αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή μνήμης στο αεροδρόμιο του Μάλεμε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ