Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη – Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος

Μετανιωμένος δηλώνει ο ένας 20χρονος, είπε στην αστυνομία ότι παρασύρθηκε από το πλήθος κι έτσι έσπασε το πίσω τζάμι του ΙΧ του δημάρχου.  Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο που συνελήφθη μαζί με τους άλλους τρεις, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Τσιρώνης στον realfm: Όσοι επιτέθηκαν στον Μπουτάρη στη Γενοκτονία των Ποντίων, θα ήταν από τη μεριά των δολοφόνων

Ο 17χρονος, μαζί με τους δύο 20χρονους κι έναν 36χρονο οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα ενώπιον της εισαγγελέως, που τούς απήγγειλε τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των διακεκριμένων φθορών --όλες σε βαθμό πλημμελήματος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το seleo, ο ένας από τους δυο 20χρονους, είπε στην αστυνομία ότι παρασύρθηκε από το πλήθος, κι έτσι έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του δημάρχου.

Επίσης ο 20χρονος δήλωσε ότι μετανιώνει και ότι δεν ανήκει σε καμία οργάνωση ή πολιτικό κόμμα.

Εισαγγελική παρέμβαση για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Εξάλλου, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο ίδιος ζητεί από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί ακόμα να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών, που δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Μετά, δε, την παρέλευση του αυτοφώρου και μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για τα ήδη ταυτοποιηθέντα- συλληφθέντα άτομα από την αστυνομία, όπως επισημαίνεται, η έρευνα πρέπει να αφορά τη συνέχιση των δικονομικών ενεργειών στο πλαίσιο πια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά το πέρας της έρευνας, η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Spiegel: Γιατί ο Γιάννης Μπουτάρης μπήκε στο στόχαστρο ακροδεξιών

Πατούλης: Συγχαίρω τον Μπουτάρη για την ψυχραιμία που έδειξε

Τέσσερις συλλήψεις και προσαγωγές για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Μπουτάρης: Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα - Με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα - Καρέ καρέ η επίθεση

ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος ακροδεξιών ο Μητσοτάκης, αν δεν διαγράψει τον δήμαρχο Άργους που επιδοκίμασε την επίθεση σε Μπουτάρη

Κοντονής για την επίθεση σε Μπουτάρη: Καθήκον της Πολιτείας η δίωξη και όσων δημόσια επιδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές