Στο έλεος των σκουπιδιών όλη η Ελλάδα – Αντιπρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ στον realfm: Θα προτείνουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, κάποια στιγμή, θα αλλάξει τη στάση της», είπε ο Βασίλης Γκιτάκος, στέλνοντας το μήνυμα πως οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Βασίλης Γκιτάκος, αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανέφερε ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας θα προτείνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα.

«Την Πέμπτη, έχουμε την απεργιακή συγκέντρωση και την κινητοποίηση στην Αθήνα και καλούμε όλη την Ελλάδα να διαδηλώσουμε. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, κάποια στιγμή, θα αλλάξει τη στάση της», ανέφερε.

Μπουτάρης στον realfm: Σαχλαμάρες οι αντιδράσεις για τους ιδιώτες-Τη συντεχνία τη νοιάζει μόνο «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει»

Στο ερώτημα τι θα πράξει η Ομοσπονδία, εάν δεν αλλάξει η στάση της κυβέρνησης, ο ίδιος απάντησε:

«Θα μετρήσουμε τις εξελίξεις και όλα όσα θα έχουν συμβεί αύριο έως το μεσημέρι που τελειώνει η συγκέντρωση. Θα συνεδριάσουμε, ο καθένας θα δώσει τις θέσεις του και θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή».

Και πρόσθεσε: «Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προτείναμε και ψηφίσαμε χθες, είμαστε σε αυτήν την πλευρά. Και αυτό θα προτείνουμε και αύριο, όπως θα βγει από συλλογική απόφαση της δικής μας παράταξης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ

Στο έλεος των σκουπιδιών όλη η Ελλάδα

Την ίδια ώρα, εφιαλτική είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους.

Τα βουνά απορριμμάτων σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες διαμορφώνουν αποπνικτική ατμόσφαιρα και συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι και καταστηματάρχες της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας, καθώς οι σωροί των σκουπιδιών έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς σε αρκετές περιοχές τα απορρίμματα έχουν καλύψει ακόμα και τις εισόδους των σπιτιών, ενώ τα ποντίκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Όλες οι γειτονιές του κέντρου της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο, ενώ κάποιοι επαγγελματίες έχουν κλείσει προσωρινά τα καταστήματά τους.


Π. Σκουρλέτης στο Real.gr: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυναμιτίζει την κατάσταση