Στο προσκήνιο σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα

Εκδήλωση για τις αρχαίες πόλεις της Δυτικής Θεσσαλίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, την Παρασκευή.
 «Οι αρχαίες πόλεις της δυτικής Θεσσαλίας μέσα από τα ευρήματά τους» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει θεματικές περιηγήσεις για μικρούς και μεγάλους στο τμήμα της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, που είναι αφιερωμένο στα ευρήματα από ταυτισμένες αρχαίες πόλεις της ΠΕ Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, στόχος της περιήγησης μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων ευρημάτων και των μέχρι σήμερα ανασκαφών είναι να ψηλαφιστούν η πολεοδομική οργάνωση, οι λατρείες και η εξέλιξη, στο πέρασμα των χρόνων, των αρχαίων πόλεων της περιοχής, αλλά και να αναδειχθούν αθέατες πτυχές της ιστορίας και της καθημερινότητας των κατοίκων τους.

Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας προγραμματίζονται περιηγήσεις-εξερευνήσεις, από αρχαιολόγους της Εφορείας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Επισκοπής Μουζακίου, που εκτείνονταν η αρχαία πόλη των «Γόμφων» και του Κέδρου, όπου διατηρούνται τα κατάλοιπα της αρχαίας πόλης «Όρθης», καθώς και στην αρχαιολογική συλλογή. Μέσα από τα ορατά ίχνη των αρχαίων πόλεων που έχουν σωθεί θα επιχειρηθεί η αναδρομή στο παρελθόν και η ανάδειξη των αθέατων σήμερα πτυχών της πολεοδομικής και κοινωνικής οργάνωσής τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ