Quantcast

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τις δηλώσεις Μπουτάρη (BINTEO)

Οι πολίτες φωνάζουν συνθήματα εναντίον του δημάρχου της πόλη ζητώντας μεταξύ άλλων να παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του για το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τα ΚΤΕΛ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πολίτες της Θεσσαλονίκης έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Αφορμή για την κινητοποιήση των πολιτών αποτέλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και την αλλαγή των ονομάτων στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

H συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12:00, ύστερα από σχετικό κάλεσμα μέσω των social media. Οι πολίτες φωνάζουν συνθήματα εναντίον του δημάρχου της πόλη ζητώντας μεταξύ άλλων να παραιτηθεί.

Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές αναφέρουν: «Πρόσκληση-Διαμαρτυρία πολιτών Θεσσαλονίκης για τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου. Θεωρούμε οτι οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με το Μακεδονικό καθώς και οι δηλώσεις του για την αλλαγή ονομάτων στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας προσβάλουν κατάφωρα ως πολίτες.Θα επιδοθεί ψήφισμα-διαμαρτυρία, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο Γιάννης Μπουτάρης προχώρησε πάντως σε διευκρινιστικές δηλώσεις για το θέμα, σημειώνοντας πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και πως ποτέ δεν πρότεινε, ούτε θα προτείνει αλλαγή του ονόματος στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».


 Τα μάζεψε ο Μπουτάρης για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά την κατακραυγή: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΠΗΓΗ: ant1news