Quantcast

Συγκίνηση και ερωτήματα για τον θάνατο του βρέφους

Το μήνυμα της μητέρας του σε forum νέων μαμάδων. Τι είπε ο δήμαρχος της Λέρου.
Αναπάντητα ερωτήματα συνοδεύουν τη βαθιά συγκίνηση που έχει προκαλέσει ο θάνατος του βρέφους που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης. Το μόλις 39 ημερών αγοράκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και το μεσημέρι της Τρίτης (22/01) άφησε την τελευταία του πνοή. Ηδη έχει παρέμβει εισαγγελικός λειτουργός και σήμερα θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Το άτυχο μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με δύσπνοια, υποθερμία, συμπτώματα υποσιτισμού και πληγές που είχαν προκληθεί, σύμφωνα με την Espresso, από ακαθαρσίες. Ακολούθως διακομίστηκε εσπευσμένα σε ημιθανή κατάσταση με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ Κρήτης. Μέχρι και χθες το μεσημέρι νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τον μικρό άγγελο στη ζωή.

Δυστυχώς όμως ο οργανισμός του ήταν ήδη πολύ εξασθενημένος. Η μητέρα του που το συνόδευε και η οποία ζούσε τον τελευταίο καιρό στη Λέρο, αλλά κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, δέχθηκε ψυχολογική υποστήριξη από τους ειδικούς του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η μητέρα βλέποντας την κατάσταση του βρέφους της έγραψε σε forum νέων μαμάδων ζητώντας να της δώσουν συμβουλές: «...Κορίτσια βοήθεια! Είμαι νέα μανούλα δεν ξέρω πολλά από μωράκια αλλά εδώ και 2 μέρες νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά. Ο μπέμπης μου που είναι 1 μηνών κοιμάται συνεχεία ξυπνάει μόνο για να φάει κάθε 7 ώρες κ πίνει μόνο 90ml επίσης δεν ανοίγει τα μάτια του και είναι κρύος, τον έντυσα πολύ καλά και πάλι είναι κρύος. Μίλησα με τον μοναδικό παιδίατρο του νησιού και μου είπε πως αν δεν τον δει δεν μπορεί να πει κάτι. Το θέμα είναι πως είναι στην Κω τώρα και έχει απαγορευτικό... Γυρίζει την Τρίτη αν το επιτρέψει ο καιρός. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω...», φέρεται να έγραψε η 24χρονη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με όσα δηλώνει στην Espresso ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου, Δημήτρης Καρανικόλας: «Στο νησί υπάρχουν δύο παιδίατροι, ο ένας του νοσοκομείου μας». Και προσθέτει: «Μόλις ήρθε το βρέφος τον καλέσαμε αμέσως και μέσα σε 5 λεπτά έδινε τις πρώτες βοήθειες στο μωρό που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν έγγραφα και μαρτυρίες που μπορούν να το αποδείξουν».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Λέρου Μιχάλης Κόλιας ξεκαθάρισε επίσης ότι ουδέποτε η 24χρονη μητέρα ζήτησε βοήθεια: «Η Λέρος διαθέτει κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γραφείο Πρόνοιας, κοινωνικό παντοπωλείο. Η μητέρα όμως δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν, ούτε καν από τους δημότες, αλλά μόνο από άλλες μαμάδες μέσω διαδικτύου». Παράλληλα ο δήμαρχος του νησιού συμπλήρωσε ότι η κοινωνία του νησιού δεν γνώριζε το παραμικρό αφού η 24χρονη βρισκόταν κλεισμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμενε με τον σύντροφό της.

ΠΗΓΗ: Espresso