Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης - UNESCO για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησίου

Η διάσωση, προώθηση και...
Η διάσωση, προώθηση και η περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, αποτελούν τον βασικό στόχο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα, η Περιφέρεια Κρήτης και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Μέσα από αυτή την διαδικασία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του πολιτισμού και μέσα από την προσπάθεια για εγγραφή στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, των μινωικών ανακτόρων του νησιού, της Σπιναλόγκα, της ανάδειξης των γεωπάρκων Ψηλορείτη και Σητείας και του αποθέματος της βιόσφαιρας της Σαμαριάς.

Το μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο υπουργείο Εξωτερικών, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, Κατερίνα Τζιτζικώστα, παρουσία της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βλαζάκη και του στελέχους της UNESCO, Philippe Pypaert, καθώς και στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και το υπουργείο Πολιτισμού για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στο νησί σε όλη την διάρκεια του χρόνου, με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό.

Από την πλευρά της, η κ. Βλαζάκη ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την διαχρονική στήριξη της στην ανάπτυξη και την προβολή του πολιτισμού και αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία του υπουργείου με την Περιφέρεια, εκφράζοντας παράλληλα τον κοινό στόχο για ένταξη των μινωικών ανακτόρων της Κρήτης στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.